Å realisere drømmer

Facebooktwitterlinkedininstagram

logo-northwestUngene er voksne og vel etablete, og pensjonsalderen kommer nærmere for hvert år som går – det er nå tid for å realisere drømmer! Ikke et hus på en eller annen strand i Spania, men følge kjølvannet til vikingene mot vest og videre  gjennom Nordvestpassasjen i ruten til Gjøaekspedisjonen fra 1903 til 1906.

  1. 1. Mai 2017 kaster jeg loss fra Bergen i en 38 fots seilbåt, S/Y Romar. Jeg skal stort sett seile alene. Det vil selvsagt være mentalt of fysisk anstrengende, med det skal ikke være noe hasardprosjekt.  Båten er solid og sjøsikker og den skal være utrustet med førsteklasses navigasjons-, kommunikasjons- og sikkerhetsutstyr. Jeg har altså planer om trygt å møte på jobb igjen 1. september med uforglemmelige minner i baggasjen.

Jeg skal følge vikingenes rute mot vest og besøke de gamle nordiske bosettingene på veien. Fra Bergen går seilasen til Shetland, Orkenøyene, Hebridene, Færøyene, Island, Grønland og videre til L’Anse aux Meadows på nordspissen av Newfoundland, Canada. Videre går seilasen opp langs Labrador kysten on inn på ruten til Roald Amundsen’s seilas med Gjøa gjennom Nordvestpassasjen. Jeg skal selvfølgelig dokumentere reisen på denne nettsiden og nettsiden vil også spore S/Y Romar kontinuerlig. Jeg skal også skrive artikler i magasiner og legge ut foto på Instragram og video på Youtube.

Facebooktwitterlinkedin
Facebooktwitterlinkedininstagram

Leave a Reply