Kasjettlue

Facebooktwitterlinkedininstagram

img_1052Selvsagt skal skipperen bære kasjetthua på hodet under seilansen. Kasjettlua, og helst kasjettlua med blank skygge, er den norske fiskers tradisjonelle hodeplagg. En tradisjon som dessverre nå er utdøende. Rett nok er kasjettlua hodeplagget til kystdrakten. Hjalmar Antonius Larsen (1881-1965) fra Færøya/Jovik i Folda forteller at guttene fikk undertøy, svart dress og «kasjettlue» til konfirmasjonen. Fra min hjemkommune beskriver Rolf Sørgår at guttene møtte til konfirmasjon i 1930årene i «nye blådresser, hvit skjorte med stiv snipp og svart tverrsløyfe. Dertil kasjettlue med blank skygge». Min far Rolf Torrissen (1921-2004) bar kasjettlua både på fiske og til fest.

Denne kasjettlua er kjøpt hos Høvedsmann (www.hovedsmann.no)

 

Facebooktwitterlinkedin
Facebooktwitterlinkedininstagram

Leave a Reply