AIS – Automatic Identification System

Facebooktwitterlinkedininstagram

Automatisk identifikasjonssystem eller Automatic Identification System (engelsk), forkortet AIS, er et antikollisjonshjelpemiddel for skipsfarten. Fartøyer som har utstyr for AIS om bord sender ut og utveksler informasjon om sin identitet, posisjon, fart, kurs, osv. over frekvenser på VHF-båndet.

S/Y Romar har installert Raymarine AIS650 sammen med en Raymarine AIS100 splitter. AIS650 er en klasse B AIS beregnet på fritidsbåt og mindre yrkesfartøy. AIS100 splitter gjør at VHS radio og AIS kan dele samme antenne.

Mottaker for både kanal A og B samtidig som den sender vital anti-kollisjonsdata inkludert fartøysnavn, kurs, fart, kallesignal og MMSI nummer på kanal B.

AIS650 kommer med integrert SD-brikkeleser som gjør det mulig å lagre opp til 2GB med AIS-data på en SD-minnebrikke. For å sikre optimal posisjonsnøyaktighet kommer AIS650 med ny innebygget 50 kanals GPS-mottaker. AIS650 har SeaTalkng for oppkobling mot Raymarines nye multifunksjonsskjermer via SeaTalkng som også er kompatibelt med NMEA2000.

Facebooktwitterlinkedin
Facebooktwitterlinkedininstagram

Leave a Reply