Sentralvarme: Eberspächer D5W

Facebooktwitterlinkedininstagram

Varm båt er en uunnværlig luksus på langturer. Vårt valg falt på et vannvarmingssystem på grunn av langt mindre dimensjon på vannslanger i forhold til luftslanger. I tillegg gir det også varmtvann. Vannvarmeres – Eberspächer D5W – går på diesel, er helt uavhengig av motoren og bruker lite strøm. Maksimal effect er 5000 watt.  Dieselforsyningen til D5W blit tatt direkte fra båtens dieselfilter. Installasjonen er integrert med kjølevannssystemet til motoren. Ved motordrift blir motorens kjølevann kjørt gjennom vannvarmingssystemet, men under seil kjøres varmtvannet utenom motoren.

Installasjonen på S/Y Romar inkluderer to Eberspächer Helios defrostere og en  0.5 m radiator.

Vi vurderer fordelene med vannvarmingssystemet:

  • God driftsikkerhet og lite evdlikehold.
  • Individuell regulering av hver enkelt varmeenhet.
  • Varmtvann.
  • Fleksibel installasjon med slanger med liten dimensjon (tar liten plass)
Facebooktwitterlinkedin
Facebooktwitterlinkedininstagram

Leave a Reply