Orkenøyene – Kirkwall

Facebooktwitterlinkedininstagram

St. Magnuskatedralen er en katedral i Orknøyenes hovedstad Kirkwall, og ble oppført av Ragnvald Orknøyjarl til ære for hans onkel Magnus Orknøyjarl. Byggearbeidet startet i 1137. Katedralen har store likhetstrekk med Nidarosdomen. Magnuskatedralen er en «norsk» bygning og det mektigste minnesmerket over Orknøyenes norske periode. Navnet Kirkwall kommer fra det norrøne navnet Kirkjuvagr som betyr «Kirkevika».

Bispens slott er fra det 12. århundre bygget samtidig med den tilstøtende St. Magnus-katedralen i sentrum av Kirkwall. Det var slottet til katedralens første biskop, William den gamle on tilhørte den norske katolske kirken som tok sin autoritet fra erkebiskopen av Nidaros (Trondheim)

St. Magnus Cathedral
St. Magnus Cathedral
St. Magnus Cathedral
St. Magnus Cathedral
St. Magnus Cathedral
The Bishop’s Palace
The Bishop’s Palace

.

 

Facebooktwitterlinkedin
Facebooktwitterlinkedininstagram

Leave a Reply