Valget falt på en 38 fots Harmony – S/Y Romar (LG9809)

Facebooktwitterlinkedininstagram

harmony

Valget falt på en Harmony 38 PTE fra det franske verftet Groupe Poncin. Båten er en 2006 modell er utstyrt med en 40 hk Volvo Penta. Seilbåten er rask og sterk, og godt egnet for seiling i arktiske farvann. Navnet på båten er S/Y Romar. Navnet kommer fra Rolf og Marie Torrissen, stiftere av Romar AS. Romar AS er sponsor av ekspedisjonen.

Harmony har utviklet sin egen støpe metode for glassfiber hvor 20 mm PVC skum med lukkede celler innesluttes av glassfiber ved hjelp av vakuum og trykk. Slik får en en glatt overflate på begge sider og en glassfiber som er svært sikker mot plastpest.

S/Y Rimg_8478omar er utstyrt med en firesylinders Volvo Penta D2 40 på 27,9 kw (38 hk). Relativt lavt crusing turtall gir stille gange med liten vibrasjon. Motoren er utstyrt med en 115 A dynamo som sikrer god ladekapasitet når motoren er i gang. Volvo Penta er ikke akkurat kjent for billige reservedeler, men de er tilgjengelige nesten over alt.

 

Facebooktwitterlinkedin
Facebooktwitterlinkedininstagram

Leave a Reply